Начин на приготвяне
Започнете с направата на основата за бадемовия тарт.
В купата на блендер сложете бадемите и захарта. Смелете ги на фини частици. Прибавете брашното от лимец, брашното от рожков, щипка сол и маслото нарязано на кубчета. Блендирйте сместа на кратки пулсации.
След това прехвърлете всичко в купа и добавете яйцето. Замесете тестото за основата. Не е необходимо дълго месене, само колкото да се смесят съставките.
Поставете тестото между два пласта хартия за печене и го разточете на тънък слой с диаметър малко по-голям от диаметърът на формата. Ползвах форма с диаметър 24 см.
Махнете единия пласт хартия и с помощта на другия го прехвърлете във формата за печене. Притиснете основата с пръсти, като оформите и борд. Минете с точилката по ръба на формата, за да премахнете излишните краища.
Надупчете с вилица и сложете в хладилник за 20 минути блата за тарт.
През това време си приготвите крема с яйца. В купа смесете жълтъците, захарта, царевичното нишесте и ванилията. Разбъркайте добре с миксер. След това прибавете на струйка прясното мляко като не спирате да бъркате.
Прехвърлете сместа за крема в тенджера и сложете да се вари на слаб котлон при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Махнете от котлона и добавете маслото в горещия крем. Разбъркайте, докато се усвои напълно. Покрийте крема плътно с фолио, за да не се образува коричка и го оставете да се охлади напълно.
Сложете охладената основа за плодовия тарт в загрята фурна на 180 градуса и печете 20 минути. Оставете и тя да се охлади напълно.
Измийте плодовете, които сте избрали и ги подсушете с домакинска хартия. Аз избрах боровинки, кайсии и череши, но може да ползвате всякакви сезонни плодове.
Към вече охладения крем прибавете заквасената сметана и разбъркайте с миксер на ниска степен за минута.
Напълнете невероятния тарт с крема и заравнете с шпатула.
Гарнирайте с плодовете и сложете в хладилник за поне 4-5 часа.
Насладете се на разкошен здравословен плодов тарт, да ви е сладко!