Плодов тарт с крем

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Плодов тарт с крем
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Още една перла от италианската кухня специално за вас - насладете се!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 220 г
  • захар - 150 г
  • масло - 60 г
  • нишесте - 30 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр. шушулка
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плодовия тарт първо в дълбок съд разбийте 1 от яйцата, добавете 70 г захар и олио, разбъркайте.

Постепенно добавяйте брашното и омесете тестото с ръце.

Разстелете тестото върху набрашнена повърхност до 7-8 мм, след което го прехвърлете в кръгла форма (диаметър 26 см), застлана с хартия за печене.

Печете 15 минути на 180 градуса.

Изсипете мляко в тенджерата, добавете семената от ванилия, 80 г захар и настърганата лимонова кора, след което оставете да заври.

Разбийте двете яйца с нишестето, след това постепенно добавете към свареното мляко, като бъркате непрекъснато.

Варете 3-4 минути на слаб огън.

Изсипете приготвения крем върху изпечената кора, след това подредете нарязаните плодове по ваш избор.

Охладете добре в хладилник преди сервиране плодовия тарт с крем.

Насладете се на един невероятен плодов сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: