Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Чуден плодов тарт

Чуден плодов тарт

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Чуден плодов тарт
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
25/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Какво ще кажете за следващия рожден ден да приготвите този чудесен плодов тарт"

Необходими Продукти

  • основа
  • овесени ядки - 30 г
  • захар - 60 г
  • брашно - 150 грама
  • масло - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр.
  • крем
  • яйца - 2 бр.
  • маскарпоне - 250 грама
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • крема сирене - 125 грама
  • пудра захар - 80 грама
  • ванилия - 1 брой
  • боровинки - 100 грама
  • лимони - кората на 1/2 лимон
  • плодове - 200 грама за декорация (боровинки, ягоди)
  • чия - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете пресятото брашно в купа и добавете към него ванилията, захарта, щипка сол и бакпулвера.

Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубченца масло. Започнете да втривате с пръсти до получаване на маслени трохи.

Добавете едно яйце и овесените ядки, постепенно замесете меко маслено тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30-тина минути.

Разточете тестото между два листа хартия, набодете го с вилица и върнете отново в хладилника.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете основата за тарта да се изпече - необходими са около 20 минути.

Междувременно пригответе крема. Смесете пудрата захар с крема сиренето и ги разбийте.

Добавете маскарпонето и нишестето, разбъркайте до хомогенност. Чукнете яйцата - едно по едно, като разбивате и едва когато първото се усвои, добавяте следващото.

Накрая към крема прибавете чията, настърганата лимонова кора и ванилията.

Изсипете върху основата и поръсете с боровинки. Върнете тарта във фурната и печете още 25 минути.

Охладете напълно и го украсете със свежи плодове по избор.

Чудният плодов тарт е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: