Шоколадово-плодов тарт

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Шоколадово-плодов тарт
Снимка: Veca
1 / 3
16/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Череши и шоколад - перфектната комбинация. Опитайте, насладете се!"

Необходими Продукти

  • за сместа
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • мляко - 250 мл
  • шоколад за готвене - 50 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • какао на прах - 2 с.л.
  • череши - 250 г
  • за глазурата
  • шоколадова глазура - 200 г готова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбийте яйцата със захарта, бавно добавете олиото и млякото и внимателно разбъркайте с миксер.

След това изключете миксера, смесете брашното, смесено с бакпулвера, добавете какаото и черешите, настъргания шоколад за готвене и леко комбинирайте с ръчна бъркалка.

Изсипете сместа във форма за тарт (или огнеупорен съд, малък лист за печене) и печете в добре загрята фурна на 200°C за 25 минути.

Извадете готовия шоколадов тарт от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.

Изсипете готовата шоколадова глазура върху шоколадовия сладкиш. Оставете глазурата да стегне.

Нарежете тарта на парчета с желания размер, сервирайте шоколадово-плодов тарт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: