Начин на приготвяне
В подходящ съд разбийте яйцата със захарта, бавно добавете олиото и млякото и внимателно разбъркайте с миксер.
След това изключете миксера, смесете брашното, смесено с бакпулвера, добавете какаото и черешите, настъргания шоколад за готвене и леко комбинирайте с ръчна бъркалка.
Изсипете сместа във форма за тарт (или огнеупорен съд, малък лист за печене) и печете в добре загрята фурна на 200°C за 25 минути.
Извадете готовия шоколадов тарт от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.
Изсипете готовата шоколадова глазура върху шоколадовия сладкиш. Оставете глазурата да стегне.
Нарежете тарта на парчета с желания размер, сервирайте шоколадово-плодов тарт.