Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Плодов тарт без печене

Плодов тарт без печене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Плодов тарт без печене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Приготвя се лесно като детска игра, трудното идва после, когато не бива да прекалявате с него"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г
  • масло - 125 г
  • лимонова кора - кората на 1 лимон
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. пресен
  • ванилия - 2 пак.
  • желатин - 2 пак.
  • праскови - 2 - 3 бр.
  • сок от ягоди - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите фино в блендер. Към тях добавяме разтопеното краве масло и настърганата лимонова кора. Месим до получаване на маслени трохи.

Разстиламе сместа равномерно на дъното на форма за сладкиши с подвижен ринг и притискаме добре.

Разбиваме крема сиренето с миксер. Добавяме заквасената сметана, пудрата захар, лимоновия сок, ванилията и разбиваме до хомогенна смес.

Приготвяме първия желатин според указанията на опаковката и го добавяме към крема. Изсипваме крема върху бисквитения блат.

Отрязваме прасковите на резени и подреждаме в желаната форма за украса. Към сока за ягодите добавяме другия желатин и изсипваме сока върху прасковите.

Оставяме сладкиша да се охлади и стегне в хладилник за около 4-5 часа. Тартът е готов.

Плодовият тарт без печене е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: