Начин на приготвяне
Жега е, затова приготвих това бързо и вкусно сладкишче и любимото ми свежо кремче от кайсии.
Разбивате яйцата със стевия с телена бъркалка. Добавете олио и настъргана тиквичка.
Накрая сипавте брашното с бакпулвера и разбърквате като кексова гъста смес.Сипвате върху хартия за печене в тава 24 см.
Печете блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, при мен за 25 минути беше готово. Извадете блата, свалете хартията и върнете блата в тавата.
Смесете цедено кисело мляко, мед на вкус и нарязани кайсии.
Пасира се на гладко кремче и заливате сладкиша. Оставете да се стегне, поръсете със захарни пръчици и нарежете на ромбове.
Сервирайте неустоимия сладкиш с резенчета кайсии.
Безглутенов сладкиш с тиквичка и кайсии - перфектен десерт без брашно.