Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния от лук с маслини

Яхния от лук с маслини

Яхния от лук с маслини
Снимка: Райна Агова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Бърза яхния с лук и маслини за заети домакини, които искат да приготвят нещо вкусно за вечеря"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • лук - 5 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • доматени - 2 бр.
  • маслини - 200 г без костилки
  • вода - 2 ч.ч. гореща
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме си лука от люспите и го нарязваме на полумесеци.

В съд си изсипваме олиото, добавяме лука и оставяме да се задушава със солта.

Когато е готово, си добавяме брашното и него запържваме, а когато се запържи, слагаме червения пипер.

Обелваме си доматите, нарязваме ги на дребно и ги прибавяме и тях в апетитната яхния.

Добавяме си горещата вода и маслините и оставяме да се вари постната манджа на тих огън до готовност.

Накрая прибавяме черен пипер към яхния от лук с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: