Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца със зелен лук и масло

Бъркани яйца със зелен лук и масло

Бъркани яйца със зелен лук и масло
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
1
"Почти всеки човек винаги има в хладилника си яйца, затова тази рецепта може да се приготви във всеки един момент"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • зелен лук - 4 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • пипер - на вкус
  • черен пипер - щипка, две
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд си счукваме яйцата и ги разбиваме с вилица.

Нарязваме си пресния лук пера на ситно и тях добавяме към яйцата, олиото и разбъркваме всичко.

Прибавяме сол и черен пипер на вкус.

Вземаме си тиган и поставяме маслото в него.

След като се разтопи, намазваме с четка по краищата на тигана и оставяме да се затопли добре.

Изсипваме яйчната смес в горещия тефлонов тиган.

Разбъркваме няколко секунди и оставяме така, докато течността изчезне и станат плътни нашите вкусни бъркани яйца.

Изсипваме яйцата върху чиния и поднасяме бъркани яйца със зелен лук и масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: