Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхнии»Яхния със сепия и картофи

Яхния със сепия и картофи

Яхния със сепия и картофи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Картофената яхния със сепия определено събужда интереса ни"

Необходими Продукти

  • домати - 150 г пържени
  • картофи - 500 грама
  • сепия - 1 килограм
  • грах - 1 шепа (замразен)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бульон - 1 литър рибен
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сепията, почистете я и я нарежете на парчета.

Обелете и наситнете чесъна и лука. Загрейте зехтина в подходяща тенджера. Запържете ги за около 5 минути, след което добавете сепията.

След кратко разбъркване налейте виното. Когато алкохолът се изпари, овкусете с черния пипер и добавете пържените домати.

Налейте бульона и оставете да заври.

Обелете картофите и ги нарежете. Прибавете ги в тенджерата заедно с граха и подправките.

Намалете силата на огъня, похлупете и варете вкусната яхния за още около 20-30 минути.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и поднесете.

Яхнията със сепия и картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: