Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки скалопини в сметанов сос

Телешки скалопини в сметанов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Телешки скалопини в сметанов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Винаги сме навити да си хапнем нещо толкова вкусничко, колкото са тези телешки скалопини в сметанов сос"

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 400 мл
  • телешки скалопини - 4 тънки
  • печурки - 6 - 8 броя
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер - 4 щипки
  • лют пипер - 4 щипки
  • мащерка - 4 щипки сушена
  • бренди - около 30 мл
  • кашкавал - 0.5 ч.ч. (настърган)
  • сол
  • зелен лук - 5 - 6 пера
  • кориандър - 1 с.л. сушени листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази рецепта трябва да намерите качествено и много прясно телешко месо, тъй като термичната обработка ще бъде кратка.

Мариновайте месото в подправките, смесени с 2-3 лъжици зехтин и брендито. Добавете и сол, но много малко.

Покрийте съда със стреч фолио и приберете маринованото телешко за няколко часа в хладилник.

Почистете и нарежете печурките, задушете ги с чесъна в малко загрят зехтин. В друг съд запечатайте телешките скалопини и от двете страни.

Залейте ги със сметаната, добавете гъбите и малко сол.

Прехвърлете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 10-15 минути.

Не гответе телешкото прекалено дълго, защото може да се изсуши и да стане сухо.

Поръсете с кашкавала и върнете за още 5 минути във във фурната. Ако сте избрали по-дебели телешки пържоли, печете ги по-продължително време.

Поръсете с нарязан зелен лук и сервирайте още топли.

Телешките скалопини в сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: