Начин на приготвяне
За приготвянето на тази рецепта трябва да намерите качествено и много прясно телешко месо, тъй като термичната обработка ще бъде кратка.
Мариновайте месото в подправките, смесени с 2-3 лъжици зехтин и брендито. Добавете и сол, но много малко.
Покрийте съда със стреч фолио и приберете маринованото телешко за няколко часа в хладилник.
Почистете и нарежете печурките, задушете ги с чесъна в малко загрят зехтин. В друг съд запечатайте телешките скалопини и от двете страни.
Залейте ги със сметаната, добавете гъбите и малко сол.
Прехвърлете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 10-15 минути.
Не гответе телешкото прекалено дълго, защото може да се изсуши и да стане сухо.
Поръсете с кашкавала и върнете за още 5 минути във във фурната. Ако сте избрали по-дебели телешки пържоли, печете ги по-продължително време.
Поръсете с нарязан зелен лук и сервирайте още топли.
Телешките скалопини в сметанов сос са готови.