Начин на приготвяне
За гъбения сос разтопете маслото на бавен огън и в него задушете чесъна и гъбите - почистени и нарязани. Щом омекнат, налейте сметаната, подправете със сол, бял пипер и сушените зеленчуци и варете, докато сосчето леко се сгъсти.
В тиган с незалепващо дъно ръснете зехтин и щом загрее на максимална температура, запечете от двете страни скалопините. Важно е преди това да сте ги оставили поне 30 минути на стайна температура.
Времето за готвене е според степента на изпичане, която ви харесва, но имайте предвид, че тънките скалопини са готови за секунди до минута от всяка страна. В противен случай телешкото става твърдо и жилаво.
Не обръщайте по няколко пъти, а само по веднъж месото, това също е важно, за да остане максимално крехко.
Извадете, подредете в чинии за сервиране и залейте с топлия сос.
Поръсете телешки скалопини в гъбен сос с едра люспеста сол и скълцан пресен магданоз.
Добър апетит!