Бадемова торта с праскови

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Бадемова торта с праскови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1
"Понякога се радваме, че не можем да отказваме десерт, защото в противен случай ще изпуснем една голяма наслада в живота"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • брашно - 160 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • кондензирано мляко - 400 мл
  • за крема
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 400 мл
  • за поръсване
  • бадеми - филирани
  • праскови - консервирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и кондензираното мляко в купа с метална бъркалка.

Добавете към яйчения крем пресятото заедно с бакпулвера брашно и разбъркайте добре. Оставете сместа да почине за 20-тина минути.

Вземете хартия за печене и нарисувайте кръг с диаметър от 20 см - това ще е големината на блата.

Сложете малко от сместа в кръгла тава върху хартията за печене и разпределете хубаво навсякъде в рамките на нарисувания кръг.

Сложете блата за торта да се пече за около 7 минути на 180 °C.

Извадете го и направете същото и с останалата смес. Получават се около 8 тънки блата.

В купа разбийте сметаната с пудрата захар.

Започнете да сглобявате бадемовата торта, като редувайте ред блат, с ред крем и праскови. Завършете с крем и отгоре я украсете с филирани бадеми и праскови.

Бадемовата торта с праскови е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: