Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и кондензираното мляко в купа с метална бъркалка.
Добавете към яйчения крем пресятото заедно с бакпулвера брашно и разбъркайте добре. Оставете сместа да почине за 20-тина минути.
Вземете хартия за печене и нарисувайте кръг с диаметър от 20 см - това ще е големината на блата.
Сложете малко от сместа в кръгла тава върху хартията за печене и разпределете хубаво навсякъде в рамките на нарисувания кръг.
Сложете блата за торта да се пече за около 7 минути на 180 °C.
Извадете го и направете същото и с останалата смес. Получават се около 8 тънки блата.
В купа разбийте сметаната с пудрата захар.
Започнете да сглобявате бадемовата торта, като редувайте ред блат, с ред крем и праскови. Завършете с крем и отгоре я украсете с филирани бадеми и праскови.
Бадемовата торта с праскови е много вкусна.