Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа с телешко и карфиол

Супа с телешко и карфиол

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Супа с телешко и карфиол
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусна и топла супичка, лек за душата"

Необходими Продукти

  • моркови - 4 бр.
  • моркови - 1 бр. бял
  • целина - 1 бр.
  • карфиол - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • телешко месо - 400 г
  • бульон - 1 бр. кубче
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука в зехтина за 5-6 минути.

Докато се задушава лукът, обелете и нарежете морковите.

Прибавете ги към лука, долейте малко вода и задушавайте още 5 минути.

Нарежете месото, прибавете го към морковите и лука.

Почистете карфиола, нарежете на малки розички. Нарежете целината на ситни кубчета и заедно с карфиола прибавете към останалите зеленчуци.

Налейте още вода, прибавете бульона и варете вкусната телешка супа около 40 минути.

По желание можете да добавите и фиде в карфиолената супа, ако прецените, че има нужда.

По ваше желание добавете и още сол и черен пипер към вашата супа с телешко и карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: