Начин на приготвяне
Нарежете пуешкото бутче, моркова и лука на по-големи парчета. Сложете малко сол и суха билкова подправка, добавете достатъчно мас и вода.
Сложете го на умерен огън да къкри около 30 минути. Ако е необходимо, добавете още вода и оставете да къкри, докато месото омекне.
Когато омекне, запържете месото и зеленчуците в дълбок тиган. Охладете леко и прехвърлете в блендер. Добавете към по-едро нарязаните краставици и по една щипка от всички подправки.
Добавете заквасената сметана и майонезата. Ако сместа за домашния пастет е твърде суха, добавете още малко заквасена сметана. Блендирайте всичко.
Получената пуешки пастет със зеленчуци прехвърлете в съд с капак и го приберете в хладилника за да стегне.
Сервирайте за закуска или вечеря.