Начин на приготвяне
Смесва се соевият сос с пресования чесън и се мажат почистените и опърлени крила, които престояват 3-4 часа.
Почистеният и нарязан на полумесеци лук се запържва до златисто в олиото и солта. При него се поставят овкусените крила и се запържват от двете страни. Прибавя се брашното и леко се запържва, като се добавя малко вода.
Прибавят се нарязаните моркови, чушки и след тях бирата. Когато морковите поомекнат се прибавят гъбите. Ястието се поръсва с лютия пипер, мащерка и само щипка розмарин.
Слагаме капака и на тих огън яденето къкри, като го разбъркваме от време на време. Ако има нужда от течност се долива вода и ако не е достатъчно подправено със сол се прибавя и от нея. Когато яденето е готово се поръсва с магданоз.
Прахът картофено пюре се залива с горещо прясно мляко и се разбърква. Количеството на млякото зависи от желаната гъстота. Посолява се съл и се прибавя маргаринът.
При сервиране се прибавят 1-2 лъжици картофено пюре отстрани на чинията - хубаво е да е домашно приготвено, но аз използвах на прах.