Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пастет»Пуешки пастет със зеленчуци

Пуешки пастет със зеленчуци

Danijela ŽikićDanijela Žikić
Новак
4160
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пуешки пастет със зеленчуци
Снимка: Danijela Žikić
4 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Здравословен и вкусен домашен пуешки пастет със зеленчуци, идеален за деца и възрастни"

Необходими Продукти

  • пуешко бутче - 1 бр.
  • пилешки дробчета - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • мас - 1 с.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • билкова подправка - 1 с.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • целина - 1/2 ч.л., сушена
  • магданоз - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото бутче, моркова и лука на по-големи парчета. Сложете малко сол и суха билкова подправка, добавете достатъчно мас и вода.

Сложете го на умерен огън да къкри около 30 минути. Ако е необходимо, добавете още вода и оставете да къкри, докато месото омекне.

Когато омекне, запържете месото и зеленчуците в дълбок тиган. Охладете леко и прехвърлете в блендер. Добавете към по-едро нарязаните краставици и по една щипка от всички подправки.

Добавете заквасената сметана и майонезата. Ако сместа за домашния пастет е твърде суха, добавете още малко заквасена сметана. Блендирайте всичко.

Получената пуешки пастет със зеленчуци прехвърлете в съд с капак и го приберете в хладилника за да стегне.

Сервирайте за закуска или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: