Лятна пилешка яхния

Лятна пилешка яхния
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Който е опитал тази пилешка яхнийка, със сигурност е искал и втора порция"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 1 бр. голямо
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червена
  • зелен боб - 200 г
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л. равна, за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото бутче, отцедете го и накъсайте на парченца. Загрява се олио, задушвате нарязани ситно стар и пресен лук, моркови, червена чушка и зелен боб с малко вода.

След като се задушат, прибавете пилешките късчета, добавете настърган домат, червен пипер и наливате топла вода да покрие продуктите.

Овкусете пилешката яхния с морска сол, черен пипер и чубрица. Гответе до готовност на зеленчуците, накрая поръсете с магданоз.

При нужда може да сгъстите вкусната яхния, като размиете с малко вода лъжичка царевично брашно, сипете в гозбата, само да клокне и готово.

Добър апетит с тази лятна пилешка яхния!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: