Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пилешка супа»Лека пасирана пилешка супа

Лека пасирана пилешка супа

Лека пасирана пилешка супа
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Специално предложение за любителите на Пилешката супа - същият вкус, но в един по-интересен пасиран вариант"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. средно големи
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете пилешките бутчета.

Обелете картофите и почистете морковите. Измийте ги и ги нарежете на парчета. Залейте ги с вода и сварете до пълна готовност.

Овкусете със сол. Добавете маслото и пасирайте до еднородност.

Сложете отново тенджерата на котлона, налейте още топла вода до желаната от вас гъстота. Прибавете пилешкото месо и заварете отново.

Готовата пилешка супа овкусете с черен пипер и магданоз.

Леката пасирана пилешка супа е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: