Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Черен дроб с лук и праз на фурна

Черен дроб с лук и праз на фурна

Черен дроб с лук и праз на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бърза вкусотия от черен дроб с лук и праз на фурна - ароматът ще ви завладее"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 800 грама
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • праз - 3 стръка
  • бяло вино - 0.5 ч.чаша
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.чаша
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския дроб и го нарежете на филийки.

Сложете резените дроб в дълбока купа и ги залейте с прясно мляко. Оставете да престоят така около 2 часа.

Нарежете праза на колелца, а главата лук на полумесеци. Извадете дроба от мляко от го отцедете.

В тавата, в която ще печете ястието, сипете олиото и сложете резените дроб, отгоре сипете двата вида лук.

Налейте виното и разбъркайте всичко. Печете вкусното мезе в умерено загрята фурна до готовност.

Черният дроб с лук и праз на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: