Начин на приготвяне
Измийте и нарежете свинския черен дроб на едри парчета.
Осолете парчетата и ги оваляйте в брашното.
Налейте в тавичка около 150 мл. олио и сложете парчетата черен дроб в нея.
Сложете тавичката в загрята фурна и печете дроба на 220 градуса за около 20 минути.
През това време в дълбок съд загрейте 50 мл. олио и в него задушете нарязаният на дребно праз.
Добавете рендосаният на ренде морков и задушавайте за около 5 минути.
Сложете доматите и налейте червеното вино.
Поръсете с черен и червен пипер, риган, захар и сол на вкус.
Налейте около 150 мл топла вода и задушавайте зеленчуците около 10 минути.
С така получения сос залейте парчетата черен дроб и гответе във фурната още около 20 минути на 220 градуса.
Сервирайте готовият свински черен дроб с праз на фурна и си налейте чаша червено вино.
Да ви е вкусно!