Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб с праз на фурна

Свински дроб с праз на фурна

Свински дроб с праз на фурна
Снимка: Гергана Тодорова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свински дроб и праз - очаквано сочна и вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • свински дроб - около 1 кг
  • праз - 3 стръка
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрята мазнина слагам нарязания свински дроб, разбърквам, докато да побелее.

Прибавям нарязания праз, разбърквам, като добавям доматено пюре, сол, черен пипер.

Накрая доливам виното, разбърквам и изсипвам всичко в подходяща тавичка.

Слагам тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса и пека до готовност.

Може да поднесете дроба на фурна с гарнитура от картофено пюре.

Свинският дроб с праз на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: