Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Цитрусови пилешки шишчета с хрупкави картофки

Цитрусови пилешки шишчета с хрупкави картофки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Цитрусови пилешки шишчета с хрупкави картофки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Хрупкаво месце с хрупкави картофи - каква по-добра комбинация може да се получи?"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лимонов сок - сок от 1/2
  • портокалов сок - сок от 1/2
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • мед - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. сух
  • чесън - 1 глава
  • слънчоглед - 50 г суров белен
  • картофи - 500 г
  • олио
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на хапки и го прехвърлете в купа. Овкусете със сока от лимон, сока от портокал и подправките.

Разбъркайте и покрийте със свежо фолио. Пъхнете в хладилника за поне час.

Нанижете шишчетата като редувате месо и скилидки чесън.

Смелете в блендер слънчогледа и го прехвърлете в чиния.

Оваляйте пилешките шишчета в него и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 200°C фурна ~ 40 мин (или до готовност).

Обелете картофите и ги нарежете на големи кубчета.

Сварете в подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.

Овкусете със сол и мащерка и залейте с олио.

Печете цитрусови пилешки шишчета с хрупкави картофки на 200°C до получаване на хрупкави златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: