Начин на приготвяне
Нарежете филето на хапки и го прехвърлете в купа. Овкусете със сока от лимон, сока от портокал и подправките.
Разбъркайте и покрийте със свежо фолио. Пъхнете в хладилника за поне час.
Нанижете шишчетата като редувате месо и скилидки чесън.
Смелете в блендер слънчогледа и го прехвърлете в чиния.
Оваляйте пилешките шишчета в него и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 200°C фурна ~ 40 мин (или до готовност).
Обелете картофите и ги нарежете на големи кубчета.
Сварете в подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.
Овкусете със сол и мащерка и залейте с олио.
Печете цитрусови пилешки шишчета с хрупкави картофки на 200°C до получаване на хрупкави златиста коричка.