Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Манджа с картофи и бакла

Манджа с картофи и бакла

Манджа с картофи и бакла
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Картофена манджичка, с която да си облизеш пръстите"

Необходими Продукти

  • зелена бакла - 1 купичка зърна
  • пресни картофи - 5 - 6 броя
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • пресен копър - 1/2 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете моркова на колелца, а лука наситнете. Задушете ги до омекване в малко мазнина, сипана в тенджерка.

Прибавете баклата на зърна, а малко след нея сипете и нарязаните пресни картофки.

Щом и картофките се позадушат прибавете червения пипер и брашното.

Няколко минутки след тях идва редът на доматите от консерва, предварително нарязани.

Налейте топла водичка и посолете. Гответе манджата на умерен огън, а от време на време разбърквайте, за да не загори.

Овкусете готовата манджа с пресен копър и поднесете.

Манджата с картофи и бакла е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: