Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бухнали сръбски бухтички

Бухнали сръбски бухтички

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k315
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бухнали сръбски бухтички2 / 2
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ще станем от леглото само ако ни сервирате домашни бухтички за закуска"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясна мая - 20 г
  • масло - 50 мл
  • За пържене
  • свинска мас - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези бухнали бухти разтворете маята в 100 мл хладка вода, добавете захарта, 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете да втаса.

Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете маята, останалата хладка вода (150 мл), добавете сол, олио и замесете тестото. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втаса.

Замесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разделете на 3 топки и разточете всяка топка в по-голям кръг с точилка.

Нарежете всеки кръг на 5 триъгълника (като по този начин получавате 15 триъгълника).

Загрейте мазнината и спуснете триъгълниците от тестото.

Пържете до златисто от двете страни. Изхвърлете триъгълните бухтички върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Съвет: Сервирайте бухнали сръбски бухтички със сирене, айвар, прошуто ...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: