Начин на приготвяне
Като за начало се смесват сухите съставки - брашно, бакпулвер, сода, ванилия, канела и ситно смлени орехи.
Отделно разбиваме 4 яйца с 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. олио.
Внимателно прибавяме към сухите съставки и разбъркваме внимателно.
Към всичко това слагаме и настърганите на ситно ренде моркови.
Готовата смес печем на 180 градуса, около 30 мин.
След охлаждане блатът за тортата се разрязва на две. Аз, понеже не съм особено добра в разрязването на блат след изпичане, взех решение да разделя сместа на две и да опека два отделни блата.
По-бавно става, но така поне съм сигурна, че домашните блатчета ще бъдат цели и добре оформени, а не начупени.
Докато блатовете се пекат и охлаждат, се разбива крем за тортата.
Накрая се пристъпва към сглобяване на тортата от моркови. Половината крем се слага между двата блата, а с останалото количество тортата се намазва отгоре и отстрани.
Украсявате по желание готовата морковена торта със сметанов крем и орехи!