Морковена торта с орехи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k981
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морковена торта с орехи2 / 2
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Ще ви запазим две парчета от тази бомбастична морковена торта!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1½ ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 220 мл
  • захар - 150 г
  • кафява захар - 150 г
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт от
  • моркови - 300 г, настъргани
  • орехи - 100 г пресни
  • печени орехи - 200 г
  • сметана - 240 мл сладка за разбиване
  • крем сирене - 450 г, стайна температура
  • пудра захар - 190 г
  • екстракт от ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 175 °C. Намажете 20 см форма за торта и застелете дъното с хартия за печене.

В голяма купа пресейте брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте и оставете настрана.

Обелете морковите, настържете ги и им изцедете сока. В голяма купа разбийте олиото, захарта и ванилията. Добавете яйцата и разбъркайте, докато станат леки и пухкави.

Добавете брашнената смес към мократа смес и разбъркайте, докато се смеси. Добавете настъргания морков и 1/3 от нарязаните орехи, разбъркайте, докато се смесят.

Изсипете тестото в приготвения съд и печете 30-35 минути, докато клечката за зъби, поставена в средата на морковената торта, излезе чиста. Оставете блатовете да се охладят.

Междувременно направете глазурата: в голям съд разбийте крема сиренето с пудрата захар и екстракта от ванилия.

Разбъркайте, докато стане гладка и кремообразна.

В отделен съд разбийте сладката сметана.

Оформянето на тортата:

Отрежете горната част на изпечения блата, поставете един слой блат с плоска страна надолу. Нанесете слой пълнеж, поставете друг блат върху пълнежа, плоска страна нагоре.

Разпределете глазурата равномерно върху горната и страничната част на тортата.

Намажете страните на любимата торта с останалите накълцани орехи.

Охладете най-малко 2 часа преди сервиране морковната торта с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: