Начин на приготвяне
Измийте и почистете добре спанака. За предпочитане е да е пресен, но може да ползвате и замразен, стига да го изчакате да се размрази.
В дълбок тиган до задушете заедно с чесъна, олио, чили чушлето (може и лют пипер). Прехвърлете спанака в купа и добавете към него течността от рикотата, ако се е отделила такава.
Разбийте яйцата с черен пипер и сиренето. Добавете ги. Ако се си приготвили бекон за чудесния солен пай, добавете и него.
Откъснете 1 лист хартия за печене и върху нея разстелете бутертестото.
Трябва да прилепне хубаво. Сипете плънката за пая със спанак и разпределете добре. Краищата на тестото намажете с жълтък.
Печете разкошния бутер пай за 40 мин. на 200 градуса.
*Формата, която ползвах за приготвянето на спаначения пай с бутертесто, е 22 см.