Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Спаначен пай с бутертесто

Спаначен пай с бутертесто

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Спаначен пай с бутертесто3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Винаги може да приготвите този вкусен солен пай със спанак и бутертесто - няма да има разочаровани вкъщи"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г пресен
  • яйца - 2 бр.
  • рикота - 500 г
  • бутертесто - 1 бр. около 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 6 с.л. настърган
  • бекон - 100 г нарязан
  • сирене - 50 г
  • чили - 1 чушка
  • зехтин
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре спанака. За предпочитане е да е пресен, но може да ползвате и замразен, стига да го изчакате да се размрази.

В дълбок тиган до задушете заедно с чесъна, олио, чили чушлето (може и лют пипер). Прехвърлете спанака в купа и добавете към него течността от рикотата, ако се е отделила такава.

Разбийте яйцата с черен пипер и сиренето. Добавете ги. Ако се си приготвили бекон за чудесния солен пай, добавете и него.

Откъснете 1 лист хартия за печене и върху нея разстелете бутертестото.

Трябва да прилепне хубаво. Сипете плънката за пая със спанак и разпределете добре. Краищата на тестото намажете с жълтък.

Печете разкошния бутер пай за 40 мин. на 200 градуса.

*Формата, която ползвах за приготвянето на спаначения пай с бутертесто, е 22 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: