Джолан на тиган
Kolenica u tiganju

Джолан на тиган

Marto_86Marto_86
Новак
281084174
Джолан на тиган1 / 2
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Че какво друго му трябва на човек освен едно вкусно джоланче на тиган"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. заден
  • гъби - 400 г пресни
  • лук - 2 глави стар
  • зелени чушки - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 100 г натурални
  • зехтин - 40 мл
  • кориандър - 1 к.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • краве масло - 50 г
  • водка - 30 мл или ракия
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се обезкостява и се нарязва на малки хапки, които се накисват с водката и се оставят за около един час.

Кокалът от джолана се слага да се вари, като водата трябва да е малко, колкото да облече и да се получи максимално силен бульон.

След като е престоял свинският джолан, се запържва в зехтина до златисто заедно с чесъна.

Лукът се реже на средно дебели колелца и се пече, докато потъмнее и се карамелизира.

Към запържения джолан се прибавят 350 мл от бульона, печения лук, чушките и маслините и се готви на среден огън 25-30 мин, като не се слага капак, за да може течността да се сгъсти.

Добавят се пресните гъби, маслото и подправките.

Готви свинското с гъби се още 5-7 мин.

След като изключите котлонът, добавете сол на вкус към джолана на тиган.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: