Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Картофи с пушен джолан на фурна

Картофи с пушен джолан на фурна

Картофи с пушен джолан на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Лесна и вкусна - ей такива домашни гозби най-харесваме"

Необходими Продукти

  • пушен джолан - 1.5 кг
  • картофи - 1 кг
  • вино - 3/4 ч.ч. бяло
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В разлат йенски съд поставяме нарязания на тънки филийки лук, върху него нареждаме нарязаното месо от обезкостените джолани, а най-отгоре поставяме обелените и нарязани на парчета картофи и маслото.

Заливаме с виното джолана с картофите и печем под капак около 25 минути след завирането в загрята до 150 градуса фурна.

След това махаме капака и продължаваме да печем свинското до готовност.

Картофите с пушен джолан на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: