Задушен джолан на бавен огън

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушен джолан на бавен огън
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
275 мин.
Порции
4
"Рецепта за ценители пригтвена на бавен огън с винен сос"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 кг, без кости
  • лук - 5 - 6 глави
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме джолана и го слагаме в гювеч.

Добавяме виното, солта, черния пипер, бахара, дафиновия лист и почистените и нарязани на едро лук и моркови.

Разбъркваме, добавяме накъсаното масло, похлупваме и слагаме във фурна да се пече на 160 градуса, като от време на време разтръскваме.

Печем 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
И аз често го правя така-голяма вкусотия е!Като освен моркови и лук добавям и картофи и скилидки чесън по наш вкус!
25.03.2019 03:26