Начин на приготвяне
За тестото:
С миксер разбийте маслото със захарта, прибавете яйцето и меда и разбийте с миксера.
Отделно, в купа сипете брашното, прибавете солта, канелата, индийското орехче, джинджифила, содата, разбъркайте и постепенно прибавяйте към сместа с маслото.
Разбърквайте с миксера, докато е възможно, след това прехвърлете месенето на ръка.
Сложете тестото в найлонов плик, завържете го и оставете в хладилник за 1 час.
След това извадете тестото на набрашнена повърхност и с точилка разточете в голям кръг.
С различни резци и формички нарежете сладките меденки и ги наредете в тава, наложена с хартия за печене, на дъното. Печете на 180 °C 10-15 минути.
Готовите меденки извадете от фурната и оставете да изстинат.
За глазурата: С миксер разбийте белтъка на пяна. Прибавете пудрата захар, лимоновия сок и разбийте за кратко с миксера.
Оцветете и декорирайте празничните меденки по ваш вкус и усмотрение.
Можете да разделите глазурата в няколко съда и да я оцветите с хранителни боички и така да направите шарени меденки. Декорирайте ги с пръчици, перлички и цветчета.
Весели празници с тези празнични меденки с джинджифил!