Празнични мини меденки

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Празнични мини меденки
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
60
"И 3 буркана да напълните с тези празнични мини меденки, пак ще изчезнат за 2 дена"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • краве масло - 125 г
  • мед - 100 г
  • сок от 1 лимон
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • шоколад - 200 г или кувертюр
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта и ванилията разбиваме с миксер за около минута. Добавяме меда и разтопеното масло и разбиваме още 1 минута.

Хлебната сода изгасяме в лимоновия сок и ги добавяме към сместа.

В брашното изсипваме бакпулвера и канелата и на етапи го добавяме постепенно към тестото.

Готовото тесто разстиламе на плота и с помощта на чаша или други формички изрязваме фигурки.

Печем малките меденки в загрята на 160 °C фурна за 10-12 минути.

Разтапяме шоколада в дълбока купичка.

Топим до половина изстиналите меденки и ги редим на пергаментна хартия, докато шоколадът се втвърди.

Съхраняваме празничните миди меденки в затворен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: