Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Празнични какаови меденки

Празнични какаови меденки

Празнични какаови меденки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Дори и мисълта за пълнената пуйка няма да ви спре да изядете колкото се може повече празнични какаови меденки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • канела - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - около 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта, медът и яйцето се разбиват до побеляване, след което се добавя и олиото.

Сипват се какаото и канелата (може и само канелата) и се разбърква отново. Брашното се добавя по малко със содата и се бърка докато можете.

Омесете средно меко тесто, застелете тавите от печката със хартия за печене и оформете малки топчета, подредете ги на разстояние.

Вземете стъклено шише, потопете в какао и притиснете всяко топче, като го потапяте на всяко топче в какаото.

Печете меденките в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: