Начин на приготвяне
Нарежете ягодите за десерта на кубчета. Поръсете ги със захар и добавете лимоновия сок. Разбийте яйцата, захарта, ваниловата захар.
Добавете олиото, оцета, бакпулвера и брашното. Омазнете огнеупорен съд и изсипете сместа. Печете блата за ароматния чийзкейк на 170 градуса за 25 минути.
Сложете млякото в тенджерата и добавете ваниловия пудинг и нишестето. Варете, докато се сгъсти. Изсипете сместа за ягодовия чийзкейк върху блата. Оставете да се охлади за 15 минути.
Прецедете ягодите и добавете вода, захар, нишесте и разбъркайте към течността, в която са били ягодите.
Варете на силен огън, докато се сгъсти. Изсипете върху крема и поръсете с ягоди.
Ягодовия чийзкейк с нежен крем приберете в хладилник да стегне и после се насладете.