Панирани крилца тип KFC

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Панирани крилца тип KFC4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Кой каза, че и сами не може да си приготвите любимите панирани крилца?"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 12 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 2/3 с.л.
  • мащерка - 1/2 с.л. суха
  • босилек - 1/2 с.л. сух
  • риган - 1/2 с.л. сух
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • див чесън - 2 с.л. сушен
  • джинджифил - 1/2 ч.л. сух
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се смесва с киселото мляко. Разбъркват се. Поставят се измитите пилешки крилца и се оставят около 20 минути.

Подправките се смесват с брашното.

Всяко крилце се изважда от маринатата и се овалва хубаво в сухата смес. Крилцата се оставят върху хартия да престоят 10-15 минути.

Олиото се загрява в голяма касерола.

Пилето се панира на средна температура, като се обръща периодично.

Оставят се върху кухненска хартия, да се отцеди излишната температура.

Панираните крилца тип KFC се поднасят със сос от кисело мляко, майонеза и счукан чесън.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: