Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Домашна питка с козе мляко и сирене

Домашна питка с козе мляко и сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Домашна питка с козе мляко и сирене
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Домашната питка със сигурност прави всеки дом едно още по-уютно място - място на семейно щастие, уют и спокойствие"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 4 ч.ч.
  • суха мая - 7 г
  • козе прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се изсипва в малка купа.

Прясното мляко се загрява на 30 градуса. Половината от топлото мляко се разбърква със захарта и щипка сол и се прибавя към маята.

Поръсва се с малко брашно, за да се получи гъста каша. Разбърква се много добре и се оставя на топло да шупне.

Брашното се пресява в купата, в която ще се меси.

Сиренето се натрошава на дребно и се разбърква със останалото мляко.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят заедно с олиото към сиренето. Разбърква се много добре.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва сиренето. Прибавя се шупналата мая и останалата сол.

Омесва се меко тесто.

Тестото се слага в намазана с масло тава и се оставя 20 мин. да втаса.

Фурната се загрява на 220 градуса, слага се тавата с питката, след което се пече 40 мин. на 180 градуса до зачервяване.

След като се извади от фурната, се наръсва с малко вода и се завива в кърпа, за да изстине.

Домашната питка с козе мляко и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: