Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и към тях налейте сметаната и млякото. Разбъркайте до хомогенност.
Сипете към сместа брашното, солта и пипера и разбийте с телена бъркалка, за да няма бучки.
Нарежете слайсовете шунка (може да се използва и друг подобен на нея колбас като бекон, пуешко филе или др.)
На дъното на 10 намазнени с маслото формички за тарталети разпределете по равно количество от колбаса.
Сипете от сместа за киша без да стигате съвсем до ръба.
Отгоре поръсете всеки киш с настъргано сирене грюер.
Печете кишовете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или докато бухнат и се зачервят отгоре
Сервирайте топли или на стайна температура.
Много бързи и вкусни мини кишове без блат, за всеки повод и случай.
Добър апетит!