Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Късчета месо със зеленчуци на фурна

Късчета месо със зеленчуци на фурна

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Късчета месо със зеленчуци на фурна
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Едно ястие, което всички членове на семейството с удоволствие ще хапнат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 400 г
  • лук - 2 глави
  • олио - ½ ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 4 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Нарязваме месото на големи късчета. Измиваме добре месото и го подсушаваме. Задушаваме го леко в олиото, защото допълнително ще се пече. Разбъркваме добре през това време.

Лукът се нарязва на ситно и се прибавя в олиото за кратко при месото също да се позадуши. Разбъркваме. През това време си почистваме домата от кората и го нарязваме на ситно. Моркова го почистваме и него и го нарязваме на ситно. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на големи кубчета.

Чушките се почистват от семето и дръжките и се режат на парчета. В тава се слагат картофите. Прибавят се доматите, моркова, пипера, като се разпределят равномерно в тавата. Между тях си слагаме късчетата месо, лука и олиото в което ги задушихме.

Наливаме малко гореща вода. Нарязваме магданоза на ситно и го слагаме върху ястието. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: