Начин на приготвяне
Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Нарязваме месото на големи късчета. Измиваме добре месото и го подсушаваме. Задушаваме го леко в олиото, защото допълнително ще се пече. Разбъркваме добре през това време.
Лукът се нарязва на ситно и се прибавя в олиото за кратко при месото също да се позадуши. Разбъркваме. През това време си почистваме домата от кората и го нарязваме на ситно. Моркова го почистваме и него и го нарязваме на ситно. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на големи кубчета.
Чушките се почистват от семето и дръжките и се режат на парчета. В тава се слагат картофите. Прибавят се доматите, моркова, пипера, като се разпределят равномерно в тавата. Между тях си слагаме късчетата месо, лука и олиото в което ги задушихме.
Наливаме малко гореща вода. Нарязваме магданоза на ситно и го слагаме върху ястието. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече на 220 градуса.