Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско месо със зеленчуци на фурна

Свинско месо със зеленчуци на фурна

Свинско месо със зеленчуци на фурна
Снимка: Цветомира Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Най-вкусната комбинация - месце със зеленчуци на фурна"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - около 700 г
  • картофи - 8 бр. средно едри
  • лук - 2 глави кромид
  • чушки - 4 бр. /2 зелени и 2 червени/
  • моркови - 2 бр.
  • зелен боб - 500 г
  • чесън - 6 скилидки
  • люти чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - пресен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах свинската плешка на едри парчета. Овкусих със сол и черен пипер.

Сложих в голяма тава с олио и запекох леко във фурната на 190 °C.

Зеления боб бланширах в тенджера с подсолена вода на котлона. После прецедих с гевгир. През това време измих, почистих и нарязах другите зеленчуци, които ползвах.

Когато месото доби златист цвят, сложих лука и картофите и 3-4 ч.л. червен пипер. Налях вода да покрие картофите и още малко олио.

Върнах във фурната. Когато картофите бяха почти готови, добавих чушките.

Пак във фурната за 10-15 минути. След това прибавих бланширания зелен боб и нарязаните на едро чесън и люти чушлета. Обърках. Пак във фурната за кратко.

Накрая добавих доматите, които предварително обелих и нарязах на кубчета и 1/2 връзка пресен джоджен. Още сол на вкус към свинското с картофи.

Върнах във фурната свинското със зеленчуци на фурна да се запече.

Готовото свинско месо със зеленчуци на фурна поръсих с нарязан на ситно пресен магданоз. Получи се много вкусна гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: