Начин на приготвяне
Разчленете броколите на отделни розички и измийте.
Бланширайте ги във вряща вода за 5 до 7 минути, извадете с решетъчна лъжица и отцедете добре.
Разбийте яйцата със малко сол и пипера. Добавете рикотата и сметаната и разбъркайте.
Намазнете глинени или керамични формички обилно с масло и подредете на дъното на всяка розичките от броколи.
Залейте със сместта за флан, разпределяйки равномерно количеството между всички.
Печете на водна баня във фурна, предварително загрята на 180 градуса -15 минути, след това намалете на 150 °C за още около 45 минути или до лек загар.
През последните 10 минути поръсете отгоре солените фланове със смлени и филирани бадеми.
Поднесете топли солен флан с броколи и рикота като предястие или лека вечеря.
Добър апетит!