Начин на приготвяне
Смесете отцедения от прясното мляко хляб, гъбите, морковите, смления предварително лук, каймата, яйцето и подправките.
Омесете каймата и добавете към нея малко галета за сгъстяване.
Оформете с леко навлажнени длани малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги сложете да се пържат до златисто в гореща мазнина.
Извадете ги върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.
За приготвянето на соса накълцайте чесъна на ситно и го сложете в сгорещен дълбок тиган с малко мазнина.
Добавете малко след това нарязаната на ситно коприва и изсипете брашното при непрекъснато бъркане.
Налейте топлото прясно мляко на порции и варете соса за около 10 минути - не спирайте да бъркате!
Ако искате малко да го разредите, долейте водичка.
Овкусете вкусния сос с пипер, сол и индийско орехче и го махнете от котлона.
Щом температурата му стигне до 90 градуса, сипете към него разбитите заедно яйце, кисело мляко и сол.
Върнете го на котлона за няколко минути, добавете кюфтенцата и след малко ги махнете.
Малките кюфтенца със зелен сос са много вкусни.
Добър апетит!