Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклерчета с карамелен крем за гости

Еклерчета с карамелен крем за гости

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Еклерчета с карамелен крем за гости
Снимка: Juliya
1 / 3
04/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Украсяваме ги отгоре с крема и соса и прибираме в хладилника. Еклерчетата с карамелен крем за гости са чудесни."

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - щипка
  • вода - 125 мл
  • прясно мляко - 125 мл
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • захар - 110 г
  • краве масло - 30 г
  • маскарпоне - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме карамелен сос.

В суха тенджерка загряваме захарта на тих огън и бъркаме, докато се стопи и придобие златист цвят.

Сваляме тенджерка от котлона, добавяме маслото и бъркаме около 5 минути.

След това сипваме загрятата сметана и връщаме съда на котлона.

Бъркаме, докато се получи еднородна гладка консистенция.

Сваляме соса от котлона, охлаждаме го до стайна температура и го прибираме в хладилника за минимум 3 часа.

Приготвяме еклерчета.

Слагаме в тенджера водата, млякото, маслото и солта.

След като маслото се стопи и сместа заври, добавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.

Сваляме тенджерата от котлона и оставяме тестото да изстине.

Прибавяме яйцата едно по едно, като бъркаме до пълно усвояване.

Прехвърляме тестото в пош, оформяваме еклерчета върху хартия за печене и ги печем 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C, след това намаляваме на 160°C и печем още 20-30 минути.

Приготвяме карамелен крем.

Разбиваме маскарпонето с карамеления сос (оставяме малко за украса).

Прехвърляме крема в пош и напълваме с него еклерчетата.

Украсяваме ги отгоре с крема и соса и прибираме в хладилника.

Еклерчетата с карамелен крем за гости са чудесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: