Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Мини еклерчета с маскарпоне крем

Мини еклерчета с маскарпоне крем

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Мини еклерчета с маскарпоне крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Страхотни мини еклерчета с кремче, които са чудесен десерт за гости"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 130 г
  • захар - 3 г
  • вода - 200 мл
  • сол - 2 г
  • за крема
  • маскарпоне - 100 г
  • захар - 130 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • царевично нишесте - 60 г
  • жълтъци - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да се затопля на 180 градуса. Маслото нарежете на парченца. Сипете в тенджера захарта, водата и маслото, оставете да кипне.

Свалете от котлона, сипете брашното и разбъркайте бързо с шпатула. Върнете тенджерата с пареното тесто за три минути на котлона. То трябва да се отдели от дъното.

Прехвърлете го в купа, разбъркайте и изчакайте да изстине. Добавете едно по едно яйцата. Сипете тестото в пош или сладкарска торба с дюза.

Оформете мини еклерчетата върху хартия за печене в тава. Печете ги около 40 мин. и оставете да изстинат. През това време пригответе крема с маскарпоне.

Сипете млякото в тенджера, стоплете го. С купа разбийте жълтъците със захарта, сипете нишестето. Малко по малко ги добавете към млякото. Непрекъснато разбивайте.

Прехвърлете в купа и завийте с фолио, докато се охлади, после приберете в хладилник. След като е напълно изстинал кремът, добавете маскарпонето към него.

Сипете го в пош с накрайник и напълнете еклерите с крем.

Преди да поднесете домашните еклери, ги поръсете с пудра захар или разтопен шоколад.

После може да си хапнете от мини еклерчетата с маскарпоне крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: