Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печени пилешки гърди за тънка талия

Печени пилешки гърди за тънка талия

Печени пилешки гърди за тънка талия
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Ако искате да имате тънка талия, за която всички жени на плажа да ви завидят, включете пилешките гърди в дневното си меню, като го приготвяйте точно по начина от рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • лимони - 1/2 бр. /1 с.л. сок + 1 ч.л. кора/
  • риган
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • розмарин
  • чесън - 8 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете скилидките чесън на дребно. Сипете в хаванче заедно със солта, розмарина и ригана, начукайте да стане на пюре.

Измийте и приберете пилешките гърди в найлонов плик, който се затваря с цип. Добавете към тях стрития чесън и кората от лимон. Оставете пилешкото да се маринова в хладилника за 60 мин.

Наредете пилешките пържоли в тава, поръсете с розмарин и риган. Сложете нарязания на парчета половин лимон между тях.

Сипете вода и изпечете пилешкото за 45 мин. на 200 градуса.

Обърнете печените пилешки гърди за тънка талия да се изпекат от двете страни за по десет минути. Сервирайте ги топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: