Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен ориз»Ориз в уок с моркови и кисели краставички

Ориз в уок с моркови и кисели краставички

Ориз в уок с моркови и кисели краставички
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Като основно или като гарнитура - няма значение! Този ориз със зеленчуци винаги е вкусен"

Необходими Продукти

  • моркови - 50 грама
  • кисели краставички - 100 грама
  • ориз - 200 грама
  • бульон - 350 мл зеленчуков
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • яйца - 1 брой
  • зехтин - 200 мл
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и след това го сварете в зеленчуковия бульон и бялото вино.

Разбъркайте сварените ориз и го охладете леко.

Междувременно загрейте в уок зехтина и сипете разбитото яйце.

Бъркайте, за да стане на парцали и прибавете предварително нарязаните краставички и моркови. Посолете и поръсете с половин лъжичка червен пипер.

Накрая добавете ориза и го запържете за 4-5 минути, като бъркате непрекъснато.

Поднесете пържения ориз топъл, като основно или гарнитура към ястие по избор.

Оризът в уок с моркови и кисели краставички е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: