Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Облечени пъдпъдъчи яйца

Облечени пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Облечени пъдпъдъчи яйца5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
18
"Запознайте се с многото ползи на пъдпъдъците яйца и така ще започнете да приготвяте тази рецепта значително по-често"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 20 бр.
  • кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • олио - за пържене
  • мащерка - 2 клонки
  • черен пипер - 1/3 ч.л., млян
  • кимион - 1/3 ч.л. с връх, млян
  • сол - 4 щипки
  • За соса
  • зехтин - 50 мл
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го сложете в една голяма купа заедно с каймата.

Чукнете вътре яйцето и добавете подправките.

Омесете хубаво каймата и я оставете в хладилник за няколко часа.

За приготвянето на соса смелете обелените домати заедно с чесъна.

Добавете ги в тиган със сгорещена мазнина, овкусете ги със сол и захар и ги гответе за около 40 минути на средна степен.

Сварете пъдпъдъчите яйца за няколко минути.

Охладете ги и ги обелете.

Вземете малко парче от замесената кайма и го сплескайте. Сложете в средата едно варено яйчице, затворете го хубаво с каймата и го оформете на топченце .

Направете това и с останалите яйца и сложете тези вкусни малки кюфтенца да се пържат в тиган със сгорещена мазнина - извадете ги върху кухненска хартия.

Облечените пъдпъдъчи яйца са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Добре е ?
30.10.2024 20:34