Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Оригинални турски Базлами

Оригинални турски Базлами

Оригинални турски Базлами4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Супичката на обяд ще стане още по-вкусна с тези топлички и толкова ароматни турски Базлами"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно
  • още
  • чесън - 1 скилидка
  • краве масло - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата с маята, 1 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте и покрийте с фолио за 15 мин.

Добавете солта, олиото и киселото мляко. Малко по малко добавете предварително пресятото брашно. Замесете меко тесто, което да не лепне.

Време е да приготвите чесновото масло. Пасирайте чесъна и го смесете с мекото масло, посолете на вкус. Захванете се с оформянето на базламите.

След като сте оставили тестото за час да втаса, го разделете на топки, които трябва да разточите на кори с дебелина 2 см.

Оставете за десет минути и изпечете на сух тиган от двете страни. Ще видите как питките се надуват при печене.

Когато са готови, намажете пърленките с масло и се насладете.

Може да си хапнете от тези оригинални турски Базлами за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: