Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чеснова супа»Загряваща чеснова супа

Загряваща чеснова супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Загряваща чеснова супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Чеснова супа, която ще ви сгрее през студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 3 глави, по - големи
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 50 мл + допълнително
  • целина - 1 малък стрък листа
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • хляб - 2 филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 2 глави чесън и ги обелете от външната обвивка. Леко цепнете върха и ги сложете в намазнена тава. Важно е да не загаря! Сложете още мазнина и ги изпечете за 15 мин. на 200 градуса.

Останалата глава чесъна накълцайте на ситно заедно с целината и лука, може и да минете през блендер. Запържете ги с олио и сол. Трябва да ги готвите на тих тиган, за да омекнат и да не изгорят.

Добавете брашното, разбъркайте за минута-две и малко по малко сипете 1.5 л вода, бъркайки с бъркалка да не се образуват бучки. Овкусете с подправки и оставете апетитната чеснова супа да си къкри.

Махнете обвивката на печения чесън. Направете на пюре, добавете сол и киселото мляко. Сипете към ароматната супа. Ако искате, сложете и масло.

След 20 минути загряващата чеснова супа ще бъде готова.

Филийките хляб използвайте за приготвянето на домашни крутони. Нарежете на кубчета и запечете на тиган до златисто.

Сервирайте супата с крутони и целина като допълнение!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: